• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Antonio Vital, Casal Figueira, witte wijn biodyn
Lissabon
2019

Heerlijke droge witte wijn uit Portugal. Deze wijn is gemaakt van Vital, een zeldzaam oud druivenras. Vital werd gebruikt in blends om wijn meer frisheid te geven. Casal Figueira toont dat Vital ook als monocépage een verrassend mooie wijn oplevert. Lijkt wat op Chenin blanc maar is Portugees eigenzinnig. Antonio was de wijnmaker die Vital weer liet shinen. Deze wijn is subtiel, intrigerend, elegant, met veel spanning. Uniek en ronduit lekker. Biodynamische wijn van oude stokken met lage rendementen.

Droge witte wijn uit Portugal, DO Lisboa. Wijn van de zeldzame Vital druif. Denk aan Chenin blanc maar dan met meer spanning en frisheid. Biodynamisch gemaakte wijn van oude stokken. Spannende wijn met pit van Casal Figueira.

19.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Subtiele start maar dan komt deze Vital mooi door met spanning en elegantie. Strakdroog maar ook wel rond. Fijn wit fruit, likje boter, bitertjes en zuren. Serveren ca. 10-12 C. Drinken: nu tot 2027+
Lekker bij
Salades, witvis (sardientjes op de grill!), gevogelte, pasta's, Otto Lenghi vega
Interessant
Vital is een zeldzaam ras uit Portugal. Hij geeft frisse, strakke wijn met veel spanning. Antonio van Casal Figuara heeft deze druif zijn terechte plaats als volwaardige wijn gegeven. Van kalkrijke bodem met een maritiem klimaat.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Antonio Vital, Casal Figueira, witte wijn biodyn
Jouw rating