• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Arinto dos Açores sur lie, Azoren, wijn uit Portugal
Azoren - Pico DO
2014

Zeldzame, spannende en unieke droge witte wijn van de Azoren! Bijzondere wijn van Azores Wine Company uit de D.O. Pico met complexe smaken van grapefruit, meloen en peer. Vulkanische bodem geeft mooie mineraliteit. Elegant, fijn en mooi mineralig. Wijnmaker António Maçanita is hier goed bezig. De wijngaarden staan vlak aan zee, dat zorgt voor ziltigheid. Prachtig!

Unieke en zeer zeldzame witte wijn van de Arinto druif. Sur lie gerijpt. Van het Azoren eiland Pico in de Atlantische Oceaan. Toppunt van vulkanische wijn: mineraliteit! Spannend met grapefruit, peer en meloen, mineraliteit en naast strak tegelijk wat rondheid (door battonage van de lie). Zeer interessante droge witte wijn van wijnmaker António Maçanita.

44.50
1
Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Zeldzame, spannende en unieke droge witte wijn van de Azoren! Bijzondere wijn van Vitapreta met complexe smaken van grapefruit, meloen en peer. Elegant, fijn en mooi mineralig. De wijngaarden staan vlak aan zee, dat zorgt voor ziltigheid. Prachtig! Serveren: 10-12 °C. Drinken: nu tot 2021.
Lekker bij
Coquilles, oester, scheermessen, dorade, snoek, zeeduivel, vongole.
Interessant
Arinto van de Azoren is geen familie van de Arinto uit de Vinho Verde (Minho). Deze wijn komt van het eiland Pico, de wijngaarden staan op de Unesco werelderfgoedlijst. Vulkanische bodem, de wijnranken staan in de gaten met muurtjes -currais- erom tegen de zoute oceaanwind. De wijnranken groeien hier organisch door elkaar heen.Toch slaat er nog wel eens 'n golf overheen.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Arinto dos Açores sur lie, Azoren, wijn uit Portugal
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!