• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Chardonnay passerillée, Pasqua, zoete wijn
Corsica
2014

Zoete wijn uit Frankrijk. Op Corsica maken ze dessertwijn vooral van Muscat. Van Chardonnay is dus heel bijzonder. Deze zoete wijn is niet versterkt - slechts 11% alcohol- maar gewoon vergist. De vergisting is gestopt door afkoeling. De druiven zijn laat geoogst en al een beetje ingedroogd - passerillée. Ze hebben geen edelrot of pourriture noble door botrytis. De Chardonnay is goed te proeven; rond en zacht met fijne zuren, oude appel en rijpe peer, complex en rijk met mooie balans. Niet te zoet en weer eens een andere wijn.

Zoete wijn uit Frankrijk. Wijn van Chardonnay Impassitu, vendanges passerillées van Pasqua uit Corsica (Borgo). Werkelijk unieke dessertwijn van Chardonnay. Niet versterkt maar gewoon vergist. De wijn is van late oogst: zeer rijp fruit zonder edelrot (botrytis). De vergisting is voortijdig gestopt - deze wijn heeft maar 11% alcohol. Je herkent het chardonnay-karakter goed. Naast zoet proef je gelukkig ook nog prettige zuren die voor een elegante balans zorgen.

16.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Prachtige en verrassende zoete dessertwijn. Rijk en vol met oude appel, honing, peer, zacht en rond met fijne zuren en dus ook niet te zoet. Veel spanning, ech bijzonder. Serveren: 10 °C. Drinken: nu tot 2022+.
Lekker bij
Hartige kazen zoals époisses, blauwschimmel, ganzen- of eendenlever, tarte tatin, sabayon, flan, parfait
Interessant
Pasqua is lid van de coöperatie Vigneron Corsicans en brengt ook wijnen uit onder zijn eigen label. Corsica is een interessant wijngebied dat bij de topsommeliers sterk in de belangstelling staat. En terecht.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Chardonnay passerillée, Pasqua, zoete wijn
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!