• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Chassagne Montrachet 1er Cru Clos St Jean, Borgeot
Bourgogne
2020

Pinot noir van de Grand Cru wijngaard Clos St. Jean in Chassagne-Montrachet. Ja, hier maken ze ook rode wijn. Borgeot weet hier een schoolvoorbeeld van top Pinot noir te maken. Vlezige, stevige stijl, lijkt daardoor wel op wijn uit Cote de Nuits. Kenmerkend zijn kersen, kirsch en cassis. De -biologische-  wijn komt van oude stokken (>50 jaar) en rijpt op foeders. Grote wijn met grote lengte, kan decennia mee.

Pinot noir van de Grand Cru wijngaard Clos St. Jean in Chassagne-Montrachet. Ja, hier maken ze ook rode wijn. Borgeot weet hier een schoolvoorbeeld van top Pinot noir te maken. Vlezige, stevige stijl, lijkt daardoor wel op wijn uit Côte de Nuits. Kenmerkend zijn kersen, kirsch en cassis. De -biologische-  wijn komt van oude stokken (>50 jaar) en rijpt op foeders. Grote wijn met grote lengte, kan decennia mee.

58.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Wow, dit is echt een belevenis! Opvallend is de stevige stijl met kersen, kirsch en cassis. Mooie houttoets, super in balans, medium tannines. Serveren: 15 C. Drinken: nu tot 2040+.
Lekker bij
Rood en zwart wild, haas, lam, gebraad, gegrilde groenten, kruidige gerechten, hoog op smaak.
Interessant
Voor de druifluis (Phylloxera) de wijngaarden vernietgde (1871), stond in Chassagne-Montrachet vooral rood, dus Pinot noir. Nu is dat nog de helft.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Chassagne Montrachet 1er Cru Clos St Jean, Borgeot
Jouw rating