• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Derthona, Ricci, orange wine, bio wijn Italië
Colli Tortonesi
2018

Witte wijn uit Italië (Piemonte) van Timorasso. Derthona is een droge wijn, gemaakt van de zeldzame druif Timorasso. Derthona is een orange wine, dus met schilweking. Dat geeft kleur en wat tannines. Daniele Ricci is de eigenwijze wijnmaker. Deze biologische wijn heeft veel smaak en is spannend: noten, kruiden, gedroogde abrikoos en oude appel. Met fijne zuren en wat stevigheid. Het wijngebied heet Colli Tortonesi, de heuvels van Tortona. Derthona is de oude Romeinse naam voor dit stadje Tortona. 

Droge witte wijn, Italiaanse wijn. Ken je Timorasso al? Timorasso is de herontdekte druif van deze fraaie orange wine van Ricci. Deze spannende biowijn komt uit de Colli Tortonesi in Piemonte, Italië. Vol geuren en smaken van noten, kruiden en gedroogd fruit. Deze droge witte wijn is ongefilterd en heeft minimaal sulfiet. Top wijn.

Van 17.95
Nu lekker voor 17.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Vol en rijk: noten, kruiden, gedroogde abrikoos en appel, duidelijk oxidatief. Fijne zuren en ook wat tannines door de schilweking. Serveren: rond de 12 C. Drinken: nu tot 2028.
Lekker bij
Rood-, wit- en blauwschimmelkazen, harde kazen, geitenkaas. Gegrild gevogelte en gegrilde groenten.
Interessant
Timorasso is een herontdekte druif die fruitige wijnen geeft. Als orange wine krijgt hij extra lagen door zuren, tannines en sherrytonen. Ricci is een van de wijnmakers die Timorasso weer tot grote hoogte brengen.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Derthona, Ricci, orange wine, bio wijn Italië
Jouw rating