groen vinkje Gratis bezorgd vanaf
12 flessen, CO2 neutraal

groen vinkje Niet goed, geld terug

groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd

Jaartal op foto kan afwijken
Dornfelder, Storr
Rheinhessen
2016

Zachte droge rode Duitse wijn van Dornfelder. Veel zwart fruit (bramen) geen hout, zeer zachte tannines. Vol en soepel. Dornfelder is een zg. Teinturier; een druif met rood sap (normaal is dat kleurloos en helder).

Droge rode Duitse wijn van de Dornfelder druif. Volle smaak, kruidig en fruitig bouquet van bramen en vlierbessen. Zachte tannines. Storr werkt duurzaam.

Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
Van 9.95
Nu lekker voor 8.95
per fles
1
Smaak
Krachtige smaak, kruidig en fruitig bouquet van bramen en vlierbessen. Laag in tannines en daardoor iets romig. Licht koel serveren (15-17 °C). Kleur: diep paarsrode wijn die z'n kleur lang houdt. Drinken: nu tot 2017.
Lekker bij
Charcuterie, (wild)gebraad, châteaubriand, ribeye, gestoofde of gebraiseerde gerechten, rijpe harde kazen.
Interessant
Dornfelder is de meest succesvolle Duitse kruising voor rode wijndruiven. August Herold kweekte de Dornfelder in 1955. Hij kruiste Helfensteiner (kruising uit Frühburgunder x Trollinger) met Heroldrebe (kruising uit Portugieser x Lemberger). Lemberger is Blaufränkisch. Dornfelder is een teinturier; sap en vruchtvlees zijn rood. Dat geeft de wijn z'n diepe paarsrode tint. Classic houdt in dat de wijn droog is. Storr won een prijs voor hun bijdrage aan duurzame/biologische wijnbouw maar zet het niet op het etiket.
X
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Dornfelder, Storr
Jouw rating