• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Douro Branco, Macanita, witte wijn Portugal
Douro
2018

Zeer fraaie witte wijn. Portugese wijn. Deze droge witte wijn is gemaakt van de wijndruiven Viosinho, Codega do Larinho en Gouveio. Gouveio is in Spanje bekend als Godello. Gouveio geeft romigheid en dikte aan de wijn. De Viosinho en Codega zorgen voor frisheid en fruit. Spannende rijke wijn, het ontdekken waard. Portugal is een van de spannendste wijnlanden van het moment.

Wijn uit het Douro gebied, bekend van de port. Douro ligt in het noordoosten van Portugal, een magnifiek wijngebied! Het Portugese wijnhuis Maçanita werkt op hoog niveau, probeer ook de 100% Gouveio en de Malvasia. Hoogstandjes van gastronomische wijn! Deze wijnen zijn te vinden op de kaart van toprestaurants.

BIj deze wijn zijn de druiven met de hand geoogst, en is de hele tros geperst, dus met steeltjes erbij. Dat maakt dat het sap makkelijker wegloopt en geeft ook mooie bittertjes. Na een koude inweking met de schillen erbij volgde de vrgisting op rvs en een rijping van 6 maanden.

Heerlijke volle droge witte wijn uit Portugal. Portugese wijn gemaakt van Viosinho, Codega do Larinho en Gouveio (Godello). Zowel romig zacht als opwekkend fris. Rijke witte wijn, leuk om Portugese wijn te ontdekken! Echt een andere wijn.

14.85
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Heerlijke wijn met zowel frissen als rijpe tonen. Rijk en vol, verrassend voor zo'n warm wijngebied als de Douro. Mijmerwijn! Serveren: rond de 13 C. Drinken: nu tot 2024
Lekker bij
Alle soorten vis, paëlla's, pasta's, vegan en vegetarische gerechten
Interessant
Portugal is zeer rijk aan eigen wijndruiven. Viosinho en Codega do Larinho zie je niet zo veel, Gouveio alias Godello is bekender, ook uit noordwest Spanje (Valdeorras).
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Douro Branco, Macanita, witte wijn Portugal
Jouw rating