• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
DR Vinho Verde Escolha
Minho / Vinho Verde
2019

Heerlijke frisse zomer- en terraswijn uit Noord-Portugal, DO Vinho Verde, subregio Sousa. Blend van Avesso en Arinto. Fris als Sauvignon blanc maar dan voller, zachter en rijker. Supersappig en licht. Van wijnhuis Agri Roncao - Quinta de Linhares - dat ook prachtige witte monocépage-wijnen maakt van Portugese druiven o.a. Loureiro, Arinto, Azal en Avesso.

Superlekker! Frisse, fruitige en vooral vrolijke witte wijn zonder pretenties. Heerlijk voor zo, op 't strand en op de boot. Salade of visje erbij en het is feest. Uit Noord-Portugal, wijngebied Vinho Verde. Wijnhuis Agri Roncao - Quinta de Linhares.

7.95
Tijdelijk uitverkocht
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Heerlijk fris als een Sauvignon blanc maar dan wat rijker en ronder, met mooi tropisch fruit: mango, passievrucht. Moderne wijnstijl met pit. Gewoon erg lekker. Serveren: rond 11-12 °C. Drinken: nu tot 2018.
Lekker bij
Als apéritief, bij de BBQ, sardientjes op de grill, op 't terras of je balkon. En prima bij grote en kleine feestjes.
Interessant
Vinho Verde heeft zich als Portugees wijngebied sterk ontwikkeld de laatste jaren. Met echt mooie en spannende wijnen. Ook komen de subgebieden meer in beeld, zoals Sousa waar Agri Roncao - Quinta de Linhares zit.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:DR Vinho Verde Escolha
Jouw rating