
Op Corsica maken ze dessertwijn vooral van Muscat. Van Chardonnay is dus heel bijzonder. Deze zoete wijn is niet versterkt - slechts 11% alcohol- maar gewoon vergist. De vergisting is gestopt door afkoeling. De druiven zijn laat geoogst en al een beetje ingedroogd - passerillée. Ze hebben geen edelrot of pourriture noble door botrytis. Het Chardonnay karakter is goed te proeven; rond en zacht met fijne zuren, oude appel en rijpe peer, complex en rijk samenspel met mooie balans. Niet te zoet gelukkig.
Chardonnay Impassitu, vendanges passerillées van Pasqua uit Corsica (Borgo). Werkelijk unieke dessertwijn van Chardonnay. Niet versterkt maar gewoon vergist. De wijn is van late oogst: zeer rijp fruit zonder edelrot (botrytis). De vergisting is voortijdig gestopt - deze wijn heeft maar 11% alcohol. Je herkent het chardonnay-karakter goed. Naast zoet proef je gelukkig ook nog prettige zuren die voor een elegante balans zorgen.