• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Chardonnay passerillée, Pasqua, zoete wijn
Corsica
2005

Unieke zoete wijn. Dessertwijn Frankrijk. Favoriet bij restaurant Ciel Bleu**. Op Corsica is dessertwijn vaak van Muscat. Van Chardonnay is heel bijzonder. Deze zoete wijn is onversterkt -slechts 11%- maar gewoon vergist. De vergisting is gestopt door afkoeling. De druiven zijn laat geoogst en al een beetje ingedroogd - passerillée. Ze hebben geen edelrot of pourriture noble door botrytis. De Chardonnay is goed te proeven. Rond en zacht met fijne zuren, oude appel en rijpe peer, complex en rijk met mooie balans. Niet te zoet en weer eens een andere wijn. 

Zoete wijn, Franse wijn. Werkelijk unieke dessertwijn van Chardonnay. Impassitu, vendanges passerillées (ingedroogd) van Pasqua uit Corsica (Borgo). Niet versterkt maar gewoon vergist. De wijn is van late oogst: zeer rijp fruit zonder edelrot (botrytis). De vergisting is voortijdig gestopt - deze wijn heeft maar 11% alcohol. Je herkent het Chardonnay-karakter goed. Naast zoet proef je ook nog prettige zuren die voor een elegante balans zorgen. Favoriet bij restaurant Ciel Bleu**.

16.95
Tijdelijk uitverkocht
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Prachtige, verrassende, geouderde dessertwijn. Rijk en vol met oude appel, honing, peer, zacht en rond met fijne zuren en dus niet te zoet. Veel spanning, echt bijzonder. Serveren: 10 °C. Drinken: nu tot 2025+.
Lekker bij
Hartige kazen zoals époisses, blauwschimmel, ganzen- of eendenlever, tarte tatin, sabayon, flan, parfait
Interessant
Pasqua is lid van de coöperatie Vignerons Corsicans en brengt ook wijnen uit onder zijn eigen label. Corsica is een interessant wijngebied dat bij de topsommeliers sterk in de belangstelling staat. En terecht.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Chardonnay passerillée, Pasqua, zoete wijn
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!