
Unieke zoete wijn. Dessertwijn Frankrijk. Favoriet bij restaurant Ciel Bleu**. Op Corsica is dessertwijn vaak van Muscat. Van Chardonnay is heel bijzonder. Deze zoete wijn is onversterkt -slechts 11%- maar gewoon vergist. De vergisting is gestopt door afkoeling. De druiven zijn laat geoogst en al een beetje ingedroogd - passerillée. Ze hebben geen edelrot of pourriture noble door botrytis. De Chardonnay is goed te proeven. Rond en zacht met fijne zuren, oude appel en rijpe peer, complex en rijk met mooie balans. Niet te zoet en weer eens een andere wijn.
Zoete wijn, Franse wijn. Werkelijk unieke dessertwijn van Chardonnay. Impassitu, vendanges passerillées (ingedroogd) van Pasqua uit Corsica (Borgo). Niet versterkt maar gewoon vergist. De wijn is van late oogst: zeer rijp fruit zonder edelrot (botrytis). De vergisting is voortijdig gestopt - deze wijn heeft maar 11% alcohol. Je herkent het Chardonnay-karakter goed. Naast zoet proef je ook nog prettige zuren die voor een elegante balans zorgen. Favoriet bij restaurant Ciel Bleu**.