• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Grüner Veltliner Furth, Malat
Kremstal
2018

Wijnmaker Michael Malat behoort volgens Falstaff tot de top wijnhuizen uit Kremstal in wijnland Oostenrijk. Hij is al gekroond tot wijnmaker van het jaar in 2018. Zijn wijngaarden liggen rond Palt. Dit dorpje ligt aan de 'overkant' op de grens van de wijngebieden Wachau en Kremstal. Het merendeel van de wijnen heeft Kremstal DAC als appellatie, de rest valt onder Wachau DAC. Zijn specialiteiten zijn witte wijnen van Grüner Veltliner en Riesling. Daarnaast maakt hij ook rood, zoals Zweigelt en Pinot Noir. Een jonge wijnmaker om in de gaten te houden!

Michael Malat is een van de tophuizen uit Kremstal in Oostenrijk. Zijn Grüner Veltliners zijn van wereldklasse. Dit is de 'instapper' en die is al geweldig lekker! Zacht met pit, kruidig met een lange afdronk. GruVy ;-)

11.95
1
Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Frisrond met peer en meloen, natte stenen, kruidig ook, pepertje, spanning, lange afdronk. Serveren: 12 C. Drinken: nu tot 2022.
Lekker bij
Salades, pasta's, vis, gevogelte, charcuterie
Interessant
Malat zit op de grens van Wachau en Kremstal, in Palt. DAt ligt aan de 'overkant' van de Donau en kent zijn eigen terroirs. De meeste wijngaarden vallen onder Kremstal DAC, de rest onde Wachau DAC.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Grüner Veltliner Furth, Malat
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!