• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Llunatic, Dasca Vives, witte wijn uit Spanje biodyn
Conca de Barbera
2017

Spannende droge witte wijn uit Spanje. Gemaakt van lokale held Vinyater en de bekende wijndruif Macabeu (ook wel Macabeo of Viura). Heerlijke geuren en smaken van venkel, gele pruim, abrikoos, amandel, citrus. Licht oxidatief (notig vooral) en daardoor echt apart en spannend. Maar vooral erg lekker! De wijn is biodynamisch en van de hand van Joseph Dasca en Alba Vives. Het wijnhuis heet Dasca Vives. Vinyater is bijzonder, met een hoog gehalte resveratrol, een anti-oxidant die goed zou zijn voor je gezondheid. Het maakt ook dat de wijndruif goed tegen ziektes bestand is. Vinyater en Xarel-lo schijnen genetisch vrijwel hetzelfde te zijn.

Llunatic oftewel gek, dat klopt wel bij deze Spaanse witte biodynamische wijn. Maar dan wel lekker gek. Geurt heerlijk naar gedroogde abrikoos, venkel, anijs en amandelen. Hij heeft ook een fijn notig oxidatief toontje. Smaakt friskruidig, met gele pruim, kardemom, citrus en venkel. Bijzonder!

9.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Verrassende en spannende wijn! Geurt heerlijk naar gedroogd fruit, venkel, anijs, kruiden, citrus en amandel. Licht oxidatief. Volle smaak: fris, rijk, venkel, gele pruim, notig. Serveren: 12 C. Drinken: nu tot 2022.
Lekker bij
Kip, Aziatische keuken, Mexicaans en Peruaans, salades, pasta's, gevogelte en visjes.
Interessant
Vinyater is een zeldzame druif, wellicht verwant aan Xarel-lo. De druif heeft veel resveratrol, dat als anti-oxidant positief werkt voor de gezondheid. De wijnranken staan niet ver van zee op kalkrijke bodem. Dat zorgt voor finesse en elegantie in de wijn
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Llunatic, Dasca Vives, witte wijn uit Spanje biodyn
Jouw rating