• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Maria Ganxa Samsó, Pascona, wijn uit Spanje
Montsant
2018

Deze droge rode wijn uit Spanje is biodynamische gemaakt met een korte schilweking en spontane vergisting en malolactische gisting. Ongefilterd. De wijn komt uit de DO Montsant bij Barcelona. Aroma's van rood fruit en rozen, hints van kruiden en specerijen, wat wilde gist. Smaak ik fruitig en violltjes enrozen, frisse stijl. Kun je ook gekoeld drinken. Het klimaat is continentaal-mediterraan met koude winters en hete zomers. Wijn van oude stokken (60 jaar) Samso oftwel Carignan / Cariñena. 

Biodynamische droge rode wijn uit Spanje. Wijn uit Montsant, bij Priorat. Bijzonder mooie rode wijn van de Samsó druif (aka Carignan, Cariñena), van oude stokken (60 jaar). Spontaan vergist en ongefilterd. Mooie geuren van kruiden, specerijen en rode besjes, rozen. Deze rode wijn kun je ook prima gekoeld drinken.

11.85
1
Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Soepele drog rode wijn, ook gekoeld lekker. Aroma's van rood fruit, rozen, specerijen en kruiden. Smaken: fruitig met viooltjes en rozen. Frisse stijl, erg lekker!
Lekker bij
Lichtere vleesgerechten, vegetarische en vegan keuken, pasta's, arabische keuken
Interessant
Samsó is de lokale naam voor Carignan / Carinena. Deze wijn is van oude stokken (60+) die op een kleibodem staan die goed vocht vasthoudt. Handig want de zomers zijn bloedheet. De DO Montsant ligt niet er van Barcelona..
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Maria Ganxa Samsó, Pascona, wijn uit Spanje
Jouw rating