
Biologische droge witte wijn van Chardonnay en een deel Pinot blanc uit Oostenrijk, Burgenland, Neusiedlersee-Hügelland. Zeer elegante wijn met bijzondere klasse. Wijnmaker Thomas Schwarz weet een perfecte balans tussen fruit-, gistings- en rijpingsraroma's te bereiken. Mooi ondersteund door wat hout. Mineraal en lang. Kloster am Spitz zit in Purbach, midden in het DAC gebied Leithaberg.
Mooi dit! Biologische droge witte wijn van Chardonnay en wat Pinot blanc uit Oostenrijk van Kloster am Spitz. Terroirwijn van Muschelkalk schelpenbodem, prachtige balans tussen frisse fruit- en rijpingsaroma's, lange afdronk. Decente houttonen. Wijn op Reserve niveau, echt top. Uit Burgenland (Neusiedlersee-Hügelland).
Een biologische Weissburgunder/Chardonnay. Geproefd: Kloster am Spitz, Muschelkalk 2012, Burgenland, Oostenrijk Niet helemaal dus, het is 10% weisburgunder en 90% chardonnay, de weissburgunder is ook bekend in de internationale wijnwereld als pinot blanc.. Biologisch is tegenwoordig hip en de kritische consument is het beu om etenswaren of wijnen te kopen waarmee gerommeld is. De wetgeving in Oostenrijk is al heel streng maar dat gaat Thomas Schwarz, de eigenaar van deze Kloster am Spitz, niet ver genoeg. Deze biologische wijn is het resultaat. Kleur: helder, medium diep en geelgoud. In de rand mooi vol en donkergoud / 2,8 Neus: dik en vol met tropisch fruit. Vettig, diep en best vol. De neus komt goed los met minerale tonen / 3,5 Smaak: rijp en dik tropisch fruit met wat restzoet. Lichte hinten van mineralen en een tikje hazelnoot en honing. Goede volle body met een brede afdronk. In de afdronk vind ik mineralen in de vorm van kalk, rijp en honingachtige tonen / 6,2 Conclusie: Zeer dik en glycerinerijk sap. Het restzoet zorgt er voor dat deze Kloster am Spitz zeer rijk overkomt. Heerlijk bij een weinig zure salade met wat noten / 1,8 (Geplaatst op 31-03-15)
(Aanbevolen op 2017-09-08 16:19:04 door Review door de 3Wijngekken)