• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Niellucciu, Terra Nostra, Franse wijn
Corsica
2018

Wijn Frankrijk. Rode wijn uit Corsica van de Nielluciu druif. Droge rode wijn met eigenwijs karakter. Kruidig, vlezig, rijp bosfruit. Heel toegankelijk en gastronomisch. Wijnhuis Terra Nostra uit Borgo. Nielluciu is familie van de Sangiovese wijndruif uit Italië. Maar rode wijn van Niellucciu is wat kruidiger en voller.

Franse wijn. Volle droge rode wijn van Nielluciu. Lijkt op Sangiovese maar kruidiger en heel veel rijp bosfruit. Fijne zuren en zachte tannines. Daardoor lekker toegankelijk en een echte eetwijn. Gewoon een stoere Corsicaan. Rode wijn, wijn Frankrijk.

Van 12.75
Nu lekker voor 11.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Volle droge rode wijn van Nielluciu. Lijkt op Sangiovese maar kruidiger en heel veel rijp bosfruit. Fijne zuren en zachte tannines, daardoor lekker toegankelijk en een echte eetwijn. Serveren rond 15 °C. Drinken: nu tot 2025.
Lekker bij
Pasta of risotto met paddenstoelen, lichter wild zoals ree en fazant, paté, kip en kalkoen, komijn, falafel, frittata, tabouleh, tajine.
Interessant
Nielluciu is verwant aan de Sangiovese druif uit Italië. In het zonnige Corsica geeft hij wijnen met meer kruiden en een vlezige, volle structuur. Terra Nostra is een wijn van de kwaliteits-cooperatie uit Borgo in het noordoosten van Corsica.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Niellucciu, Terra Nostra, Franse wijn
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!