• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Petite Arvine, Dom. de Beudon, wijn Zwitserland
Valais
2016

Droge witte wijn uit Zwitserland. Fantastische en spannende, droge witte wijn van wijndruif Petite Arvine. Grote wijn. Hoog uit de bergen in Valais. De wijngaarden zijn alleen per kabelbaan betreikbaar en liggen op ca. 900 m! Petite Arvine is een typisch Zwitsere wijndruif. Hij geeft rijke witte wijn met veel spanning, frisse zuren en mineraliteit. Deze Petite Arvine van Domaine de Beudon uit Fully (wijngebied Valais) is een klasse apart. Onder andere toprestaurant The Jane** in Antwerpen werkt er graag mee. Grote wijn uit Zwitserland. Biodynamische wijn.

Witte wijn uit Zwitserland. Fantastische en spannende, droge biodynamische witte wijn van wijndruif Petite Arvine. Grote wijn. Hoog uit de bergen in Valais, Zwitserland. De wijngaarden zijn alleen per kabelbaan betreikbaar en liggen op ca. 900 m! Het wijnhuis is al sinds 1993 volledig biodynamisch en werkte daar vanaf het begin in 1973 naartoe. Dus lang voordat het hip werd. Pionier en wijnmaker Jacques Granges is helaas in 2016 in zijn wijngaard overleden. Zijn vrouw en kinderen zetten de traditie voort. 

Van 54.50
Nu lekker voor 49.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Zeldzaam lekker. Rijk, bijzonder en spannend. Petite Arvine herken je aan frisse zuren, aroma en smaak van grapefruit, limoen, fijne bitters
Lekker bij
Fondue (naturellement!) maar ook zeevruchten, sushi, kreeft en oesters knappen ervan op.
Interessant
Petite Arvine is een zeldzame druif die je eigenlijk alleen in de Valais vindt in Zwitserland. Het dorpje Fully is de 'hoofdstad' van Petite Arvine. De wijngaarden van Domaine de Beudon liggen op zo'n 900 m en zijn alleen per kabelbaan bereikbaar.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Petite Arvine, Dom. de Beudon, wijn Zwitserland
Jouw rating