• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Riesling Roter Tonschiefer, KH Schneider, Duitse wijn
Nahe
2015

Droge witte wijn met spanning en sensatie. Als geen ander heeft Riesling 'bodemexpressie', kennerstaal voor wijn waarin je de bodem proeft. Niet letterlijk natuurlijk maar Riesling geeft op verschillende bodems duidelijk verschillende stijlen en smaken. Deze Riesling Roter Tonschiefer -genoemd naar de rode kleileisteen - is een perfect voorbeeld. Knapperig droog, fijn fruit van abrikoos, perzik en peer met flink citrus, lange afdronk die eindeloos doorgaat.

Droge witte wijn uit Duitsland. Wijn met spanning. Als geen ander heeft Riesling 'bodemexpressie', kennerstaal voor wijn waarin je de bodem proeft. Niet letterlijk natuurlijk maar Riesling geeft op verschillende bodems duidelijk verschillende stijlen en smaken. Deze Riesling Roter Tonschiefer -genoemd naar de rode kleileisteen - is daar een perfect voorbeeld van. Knapperig droog, fijn fruit van abrikoos, perzik en peer met flink citrus. 

15.75
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Bereid je voor op een smaakexplosie. Tropisch fruit met perzik, abrikoos, citrus, likje peer. Spanning door frisse zuren en fijne bitters. Ook beetje kruidig. Lange afdronk. Serveren: 12 C. Drinken: nu tot 2029+
Lekker bij
Salades, witvis, pasta's, kip, fazant, patrijs, kwartel, paté's, gegrilde groenten, Aziatische keuken
Interessant
De Nahe staat bekendd om zijn diverse bodems, om de paar honderd meter kan dat totaal anders zijn.. Het is dus eigenlijk niet 1 wijngebied met 1 stijl. De riesling wijnen die hier vandaan komen zijn vaak van zeer hoog niveau.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Riesling Roter Tonschiefer, KH Schneider, Duitse wijn
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!