• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Ritsch Riesling GG, Gebr. Ludwig, Duitse wijn
Mosel
2017

Deze Riesling is een droge witte wijn uit de Moezel in Duitsland. Het is een wijn op het hoogste niveau: een Grosses Gewächs oftwel Grand Cru. Hij komt van een de de steilste wijngaarden langs de Mosel, maar liefst 75%. Alles is dus Handwerk met een hoofdletter, al het werk wordt aangelijnd gedaan. De bodem is verweerde leisteen en dit geeft de wijn enorme finesse en rijkdom. Op en top wijn van Riesling.

Droge witte wijn uit Duitsland. Bizar mooie Riesling Grosses Gewächs (Grand Cru) van Thomas Ludwig uit de Mosel. Van de extreem steile wijngaard Thörnicher Ritsch (75%!) bij Leiwen aan de Moezel. Rijk en vol, prachtige zuren, rijp tropisch fruit en enorme lengte. Kun je rustig 20 jaar wegleggen. Of niet en gewoon lekker nu opdrinken. Top Riesling, top wijn.

39.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Rijk en vol. Prachtig spel van zuren, bittertjes en rijp tropisch fruit. Wunderbar! Dit is puur genieten. Serveren: 10 °C. Drinken: nu tot St. Juttemis.
Lekker bij
Kip, fazant patrijs, kwartel, kalf, asperges, witvis, Aziatische keuken
Interessant
Deze Riesling wijn komt van een van de allersteilste wijngaaren in de Mosel: tot wel 75%! Dat betekent bergbeklimmen als je in de wijngaard wilt werken. De bodem is verweerde leisteen, wat zorgt voor concentratie en mineraliteit.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Ritsch Riesling GG, Gebr. Ludwig, Duitse wijn
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!