• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Scheurebe Gutswein, Hans Wirsching VDP
Franken
2021

Scheurebe, witte Duitse wijn. Dit is de instap Scheurebe van tophuis Hans Wirsching uit Franken. En die is al zeer goed! Rijke,  fruitige en volle droge Duitse witte wijn met veel laagjes van fruit: kweepeer, vlier, perzik, citrus. Je blijft smaken ontdekken! Fijntjes en fris, een waar genot om te drinken deze wijn. Hans Wirsching is een gerenommeerd wijnhuis dat al 14 generaties wijn maakt in Franken. Zij waren de eersten die hier Scheurebe aanplantten.

De beste Scheurebe wijn kopen? Rijke en volle droge witte wijn van de Scheurebe druif. Aromatische wijn met prachtig fruit: perzik, vlier, kweepeer, citrus. Vrij complex al en met mooie frisheid. Hans Wirsching is de onbetwiste koning van de Scheurebe. Probieren Sie mal!

14.75
Tijdelijk uitverkocht
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Fris, veel fruit, zeer zuiver, mooie lengte

Scheurebe; rijpe tonen in geur en smaak, vullend, veel fruit, uitstekende balans, frisse zuurgraad, zeer zuiver, mooie lengte.

(Aanbevolen op 2020-03-26 16:30:23 door Proeschrift)

Smaak
Zo, dit is lekker hoor! Allerlei fruit van kweepeer tot vlier tot perzik en citrus. Gelaagd met fijne frisheid maar ook lekker rond. Serveren: 10 °C. Drinken: nu tot 2023.
Lekker bij
Kip, varken, Aziatische keuken, kruidige vegetarische en vegan gerechten
Interessant
Hans Wirschin was het eerste huis dat a de phylloxera ramp (druifluis) Scheurebe aanplantte in Franken. Inmiddels zijn ze de onbetwiste koning van de Scheurebe, een kruising van Silvaner en Riesling.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Scheurebe Gutswein, Hans Wirsching VDP
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!