• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Sémillon-Vermentino, Provenquière, Franse wijn
Languedoc
2020

Zachtfrisse Franse wijn met veel body. Droge witte wijn. Sémillon is eigenlijk een druif uit de Bordeaux waar ze er fraaie dessertwijn van maken. Vermentino (Rolle) komt o.a. uit de Provence en Italië. De blend is zowel zacht als fruitig en fris. Peer, appel, mango. Echt een lekker sapje! Van wijnhuis Domaine de la Provenquière uit de Languedoc in Zuid-Frankrijk..

Witte wijn uit Frankrijk. Fijne droge witte wijn van Sémillon en Vermentino druiven. Sémillon geeft romigheid en tonen van bloemen, Vermentino frutigheid van abrikoos. Aparte combi die heel lekker uitpakt! Van wijnhuis Provenquière uit de Languedoc. Kies eens een andere wijn en probeer dit.

8.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Sémillon geeft rondheid en tonen van honing en bloemen. Vermentino brengt fruitigheid van abrikoos en mango. Aparte combi dit! Heerlijk en bijzonder. Serveren: 12 ˚C. Drinken: nu tot 2018.
Lekker bij
De borrel, schol, forel, makreel, zalm, salades met kip of kalkoen, pasta's, quiches.
Interessant
Van Sémillon maken ze in de Bordeaux mooie Sauternes dessertwijn, In Bergerac o.a. Monbazillac, ook een dessertwijn met botrytis (edelrot). Vermentino (Rolle) vind je in de Provence, op Corsica en Sardinië en in Ligurië.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Sémillon-Vermentino, Provenquière, Franse wijn
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!