• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Thörnicher Riesling feinherb, Gebr. Ludwig
Mosel
2015

In 1 woord: heeeerlijk. Mooie zoet-zuur balans. Net niet droge witte wijn van Riesling (feinherb) van Gebr. Ludwig uit Thörnisch aan de Mosel.

Net niet droge Riesling (feinherb) van Gebr. Ludwig uit Thörnich aan de Mosel. In 1 woord: herrlich.

11.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Riesling staat bekend om z'n 'Spiel', de spanning tussen de drisse zuren en het lichte zoetje (feinherb) dat Riesling zo bijzonder maakt. Dit is een fraai voorbeeld; je blijft snuffelen en proeven. Neus van rijpe appel en peer, beetje maracuja en abrikoos. Op de tong lekker speels met als extra's mineraliteit en een klein fijn bittertje. Serveren rond 12 C, nu drinken tot 2020 (maar ook daarna nog prima hoor).
Lekker bij
De borrel, bij lichtere vleesgerechten en Aufschnitt / charcuterie, forel, zalm en croute, witvis en paté's. Verder perfect bij Aziatische keuken.
Interessant
De wijnstokken van de Gebr. Ludwig (sinds 1628!) staan o.a. op Grauschiefer, grijze leisteen van de Ritsch, een steile wijngaard tegenover het dorpje Thörnich. De stokken zijn niet geënt op Amerikaanse onderstokken (vanwege de druifluis) en dat zie je niet veel meer in Europa. In de 19e en begin 20e eeuw vernietigde de Amerikaanse druifuis (phylloxera) vrijwel alle wijngaarden in Europa. Amerikaanse rassen zijn hiertegen resistent en worden als onderstok gebruikt.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Thörnicher Riesling feinherb, Gebr. Ludwig
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!