• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Traminer Profund, Zillinger biodyn
Weinviertel
2017

Traminer Profund is een wijn met -what's in a name- enorme diepgang. Voor de Profund worden alleen de beste van de beste druiven gebruikt. Een deel van de druiven vergist mee (Maischevergoren), de rest krijgt een korte schilweking (Maischestandzeit). De msot vegist spontaan en er wordt niet gefilterd of geklaaard. De most vergist op rvs en op groot hout. De wijn wordt ongefilterd en met minimaal sulfiet afgevuld. 

Geuren van lychee, rozen, abrikozen en honing. Complexe smaken met fijne zuren en bittertjes. Lange afdronk. unieke wijn van een unieke wijnmaker die volledig biodynamisch werkt. Droge witte wijn uit Weinviertel, Oostenrijk.

Bizar mooie witte wijn van Traminer (aka Savagnin) van wijnmagiër Herbert Zillinger. Profund betekent diepte, diepgang en dat heeft deze Oostenrijkse wijn zeker! Master of Wine Jancis Robinson is her helemaal weg van. Rijke volle droge witte wijn met eindeloos veel lagen.

39.95
1
Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Vol en zeer rijk, gelaagde smaken van tropisch fruit, mineraliteit, kruidigheid, zacht, fijne zuren, een groot spel in je mond!
Lekker bij
Kreeft en krab, tarbot, zeebaars, Aziatische keuken
Interessant
Traminer is ook bekend als Savagnin in de Jura. Andere namen zijn Heida, vandaar In Haiden.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Traminer Profund, Zillinger biodyn
Jouw rating