groen vinkje Gratis bezorgd vanaf
12 flessen, CO2 neutraal

groen vinkje Niet goed, geld terug

groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd

Jaartal op foto kan afwijken
Fendant Veilles Vignes, Dom. de Beudon
Valais
2010

Dit is echt een grote verrassing! Prachtige droge witte wijn van Fendant oftewel Gutedel oftewel Chasselas. Echte bergwijn uit de Alpen van wijngaarden op ca 900m hoogte. Alleen bereikbaar via de kabelbaan of een klein paadje. Vandaar: Vignes dan le ciel, wijngaarden in de hemel. Zeer arbeidsintensief dus en elke euro waard. Fijn wit fruit, mineraal, spanning door zuren en bittertjes, lang. Spontane vergsiting op rcs, malolactische gisting en 1 jaar rijping op de lies, zonder batoonage. Biodynamisch en ongefilterd.

Wergaloze droge witte wijn van tophuis Domaine de Beudon in Valais (Wallis) Zwitzerland. Gemaakt van Fendant aka Chasselas aka Gutedel. Maar compleet anders dan in de Elzas of Baden. Subtiel en tegelijk krachtig, elegant met veel spanning door bloedmooie zuren. Kan geweldig mooi ouderen. Niet voor niets favoriet bij topsommeliers.

Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
Van 29.95
Nu lekker voor 0.00
per fles
1
Smaak
Bereid je voor op een grote wijn. Fijn wit fruit, mineraal, spanning door mooie zuren en bittertjes, echte bergwijn met lange afdronk. Serveren rond 11 °C. Drinken: nu tot 2025+
Lekker bij
Fondue natuurlijk, zeevruchten, salades, crudités, gevogelte, groentegerechten
Interessant
Met slechts 11,5% verwacht je niet zoveel kracht en finesse! Dit is een unieke, excentrieke wijn voor de echte liefhebber. De wijn is van oude stokken, spontaan vergist op rvs met malolactische gisting en 1 jaar rijping op de lie, geen batonnage.
X
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Fendant Veilles Vignes, Dom. de Beudon
Jouw rating