groen vinkje Gratis bezorgd vanaf
12 flessen, CO2 neutraal

groen vinkje Niet goed, geld terug

groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd

Jaartal op foto kan afwijken
Frühburgunder, Gebr. Ludwig
Mosel
2012

Heel speciaal en steeds gewilder: Frühburgunder -aka Pinot Madeleine- rijpt eerder dan Spätburgunder. Hierdoor is de stijl wat frisser en lichter. Heerlijke droge rode wijn met bosaardbei, diepe geuren van nat hout en mos, fijne tannines. Bijzondere wijn uit Duitsland.

Unieke wijn van unieke druif Fruehburgunder. Lijkt op Pinot noir maar dan nog fijner en eleganter. Gebr. Ludwig uit de Mosel maakt er een echt pareltje van. Moet je een keer geproefd hebben.

Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
Van 16.25
Nu lekker voor 0.00
per fles
1
Smaak
Frühburgunder lijkt op Pinot noir oftwel Spätburgunder maar is meestal fijner en eleganter. Zo ook deze droge rode wijn van Gebr. Ludwig. Fijne neus met aardsheid en bosaardbeitjes. Volle maar subtiele smaken en aroma's van rook, aardbei, nat hout en mos. Elegante frisheid en fijne tannines. Mooie wijn voor wie eens wat anders wil. Serveren: 15 C. Drinken: nu tot 2023.
Lekker bij
Paté, kip, kalkoen, eend, patrijs, duif en kwartel. Ook mooi bij wat zuurdere kazen zoals geit.
Interessant
Frühburgunder is hetzelfde als Pinot Madeleine. Hij rijpt eerder zoals de naam al zegt, dan Spätburgunder oftewel Pinot Noir. Het is een zeer bewerkelijke druivensoort en de wijnmaker kan niet op vakantie want hij rijpt al in augustus. Daarom zie je hem niet zoveel, terwijl hij zeer elegante wijnen geeft.
X
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Frühburgunder, Gebr. Ludwig
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!