• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Gamaret, Dom. de Beudon, wijn Zwitserland
Valais
2016

Rode wijn uit Zwitserland. Unieke droge rode wijn van de Gamaret druif, uit de Alpen. Biodynamsiche wijn van Domaine de Beudon. Wijn van de helaas door een ongeluk in de wijngaard te vroeg overleden Jacques Granges. Deze wijnmaker heeft in Zwitserland en bij kenners een grote naam; al sinds 1973 werkt het huis biologisch en sinds 1993 100% biodynamisch, ver voor de trends uit. Je vindt de  wijnen van Beudon bij de allerbeste restaurants.

Rode wijn uit Zwitserland. Unieke wijn van unieke druif. Deze droge biodynamische rode wijn is gemaakt van Gamaret, een speciale kruising van Gamay en Reichensteiner (zelf ook weer een kruising). Domaine de Beudon is zeer speciaal, de wijngaarden liggen tegen de bergen aangeplakt op zo'n 900 m hoogte! Deze rode wijn is mooi slank met veel spanning, aards, aalbes, fris en verteerbaar, fijne tannines.

41.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Zeer verfijnde droge rode wijn van Gamaret. Lijkt wat op Gamay maar voller en rijker, kruiden, frisheid en mooie rijpe tannines, lekker stevig. Zeer zuiver. Serveren: 14-16 °C. Drinken: nu tot 2022+
Lekker bij
Kalf, duif, eend, patrijs, lever, gegrilde groenten, paté
Interessant
Gamaret is een vrij nieuwe kruising van Gamay en Reichensteier. De druif is gemaakt als vroegrijpend en schimmelbestendig alternatief voor Pinot noir die erg gevoelig is.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Gamaret, Dom. de Beudon, wijn Zwitserland
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!