• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Gaul's Eleven Scheurebe, Duitse wijn
Pfalz
2021

Frisse en super fruitige witte wijn van Scheurebe van Matthias Gaul. Lekker veel fruit van perzik, ananas tot limoen en meloen. Veel smaak en maar 11,5%. Perfecte zomerwijn! Droge witte wijn uit Duitsland, uit de Pfalz. Scheurebe is een unieke druif, een krusing van Riesling en Silvaner, gekweekt door Georg Scheu in 1916. In deze wijn zit ook nog een beetje Müller-Thurgau.

Droge witte wijn van Scheurebe en wat Müller-Thurgau. Scheurebe is zeg maar de Duitse Sauvignon blanc. Heerlijk fris en opwekkend met tropisch fruit: perzik, ananas, meloen, citrus. En maar 11,5% dus die fles is zo leeg! Wijnmaker is Matthias Gaul uit de Pfalz. hij wint de ene na de andere wijnprijs.

Van 10.95
Nu lekker voor 9.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Prima Zomerwijn

Scheurebe; intense geur, eigenzinnig, heel schone aanzet, vriendelijk, surplus aan fruit, heerlijke passende zuren, prettig doordrinkbaar, prima zomerwijn zonder pretenties: terras, amuses, aperitief.

(Aanbevolen op 2020-06-26 08:21:55 door Proefschrift)

Smaak
Zo, dit is lekker! Heel veel fruit: meloen, perzik, ananas, limoen, peer, het hout niet op. Heerlijk zacht ook en maar 11,5%. Serveren: 10 C. Drinken: nu tot 2023.
Lekker bij
Borrel, aan het strand en op het terras. Salades, pasta's met vis, couscous, kip, bbq, Aziatische keuken.
Interessant
Georg Scheu kweekte de Scheurebe door Riesling en Silvaner te kruisen in 1916. Het was zijn 88e zaaiing. Eerst heette de druif Dr. Wagnerrebe, later S88 of Sämling 88. Hij geeft zowel mooie droge als zoete wijnen.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Gaul's Eleven Scheurebe, Duitse wijn
Jouw rating