• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Gemischter Satz, Ecker, wijn uit Oostenrijk
Wagram
2018

Frisse droge witte wijn uit Oostenrijk van Grüner Veltliner, Roter Veltliner en Frühroter Veltliner die door elkaar in de wijngaard staan. Er zit ook wat Grauburgunder en Müller-Thurgau in. Ze worden tegelijk geoogst en samen vergist. Alleen dan mag de wijn Gemischter Satz heten. Wijnmaker is Bernhard Ecker, wijngebied is Wagram, niet ver van de Wachau. Echt het proberen waard.

Superlekker sapje! Frisse droge witte wijn uit Oostenrijk van o.a. Grüner Veltliner, Roter Veltliner en Frühroter Veltliner die door elkaar in de wijngaard staan. Tegelijk geoogst en smaen vergist, dan mag het Gemischter Satz heten. Wijn van wijnhuis Ecker uit wijngebied Wagram, Oostenrijkse wijn.

11.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Je herkent de Grüner Veltliner; wit fruit met appel en die typische mineraliteit (steengeur). De overige druiven zorgen voor een vol effect, zacht en pittig tegelijk. Voor het geld een koopje! Serveren: 10 °C. Drinken nu tot 2019.
Lekker bij
De borrel, frisse salades, Iberico of Parmaham, carpaccio en top bij asperges, forel, garnalen en kreeft!
Interessant
Gemischer Satz mag alleen op het etiket staan als de druivenrassen door elkaar in de wijngaard staan en de druiven samen geoogst worden en samen vergisten. Eigenlijk is dit een heel oud gebruik dat nu weer helemaal hip is.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Gemischter Satz, Ecker, wijn uit Oostenrijk
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!