groen vinkje Gratis bezorgd vanaf
12 flessen, CO2 neutraal

groen vinkje Niet goed, geld terug

groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd

Jaartal op foto kan afwijken
Grauburgunder, Gebr. Ludwig
Mosel
2015

Zo hoort Grauburgunder te zijn: zachtrond met tegelijk een beetje pit. Gastronomische droge witte wijn met veel smaak en een lange afdronk. Thomas Ludwig uit Thörnich flikt het 'm weer: loepzuivere Duitse wijn voor een faire prijs.

Volle en spannende droge witte wijn van Grauburgunder (Pinot gris) uit de Moezel in Duitsland. Ook met deze wijn bewijst Gebr. Ludwig tot de beste onbekende wijnmakers van Duitsland te horen. Een goed bewaard geheim voor wijnliefhebbers dus.

Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
Van 12.75
Nu lekker voor 0.00
per fles
1
Smaak
Deze mooie Grauburgunder ruikt heerlijk naar hooi, peer en noten. Komt fluweelzacht binnen en laat dan ook pit en mineraliteit zien: beetje rokerigheid, fijne zuren en bittertjes. Mooi smaakspel in je mond van deze Grauburgunder (Pinot gris) uit de Moezel. Echt een prachtige eetwijn. Serveren: 12-13 C. Drinken: nu tot 2020.
Lekker bij
Carpaccio, hammen zoals San Daniele en Iberico, salami, paté, gevogelte en rijkere witvis zoals zeebaars, heilbot en zeewolf. Kan ook prima bij wat meer gekruide keukens.
Interessant
De Thörnicher Ritsch is een supersteile wijngaard (70%!) net om de hoek bij Leiwen naast de Klüsserather Brüderschaft aan de Moezel. Alles moet dus met de hand gedaan worden. De leisteenbodem gaaft deze wijn wat rokerigheid en die mooie mineraliteit van fijne zuren en bittertjes.
X
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Grauburgunder, Gebr. Ludwig
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!