• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Grüner Veltliner Höhlgraben, Malat
Kremstal
2018

Het wijnhuis Malat hoort tot de oudste en beste van Oostenrijk. Tegenwoordig zwaait de jonge Michael Malat de scepter en hij gooit steevast hoge ogen bij Falstaff en Vinaria. Je vindt zijn wijnen op de kaarten van toprestaurants in de hele wereld en nu ook in Nederland. Een deel van de wijnen valt onder de Wachau DAC, de meeste onder Kremstal DAC. Hij zit dus op de grens en bovendien aan de 'overkant' van de Donau, in het dorpje Palt.

Zeer fraaie Grüner Veltliner van Michael Malat. Uit de wijngaard (RIed) Höhlgraben in het wijngebied Kremstal. Malat hoort bij de top van Oostenrijk en als je deze Veltliner proeft snap je direct waarom! Vol, rijk en eindeloos lang.

16.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Vol en rijk met een fijne spanning door bittertjes, zuren en mineraliteit. Je ruikt en proeft natte steen met meloen, peer, kruidigheid. Deze wijn gaat eindeloos door en je blijft maar snuffelen en proeven!
Lekker bij
Gevogelte, salades, gegrilde groenten, pasta's, Aziatische keueken
Interessant
Malat zit in het dorpje Palt en dat ligt aan de overkant van de Donau. Wachau en Kremstal liggen hier naast elkaar. Daarom maakt Malat zowel wijnen onder de appellatie Wachau als Kremstal.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Grüner Veltliner Höhlgraben, Malat
Jouw rating