• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Ladoix Les Buis, JP Maldant, Franse wijn
Bourgogne
2019

Ladoix Les Buis, rode Franse wijn uit de Bourgogne. Expressief en rijk met rood fruit, kersen en koffie, mokka. 'Krokante' wijn, stevig en vol, maar ook fris en elegant. Wijn van wijnmaker Jean-Pierre Maldant uit Ladoix-Serrigny in het noorden van de Côte de Beaune. Dit is een fraaie Pinot noir wijn op villages-niveau van de lieu-dit Les Bois op de zuidhelling van de beroemde Corton-heuvel.

Ladoix Les Buis, rode Franse wijn uit de Bourgogne. Expressief en rijk met rood fruit, kersen en koffie, mokka. 'Krokante' wijn, stevig en vol, maar ook fris en elegant. Wijn van wijnmaker Jean-Pierre Maldant uit Ladoix in het noorden van de Côte de Beaune.

21.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Expressieve Pinot noir, klassieke stijl. Dus fijn rood en zwart fruit, kruidig, vol en tegelijk elegant en subtiel fris. Serveren: 15 °C. Drinken: nu - 2024..
Lekker bij
Zachte kazen zoals vacherin, reblochon, époisses. Gevogelte, gegrild en gestoofd vlees.
Interessant
Er zijn hier meerdere wijngaardne die LEs Buis heten waarvan eentje de 1er Cru status heeft. Verwarrend maar ja, dat is de Bourgogne sowieso ;-) Deze wijn is op villages-niveau en komt van een kalrijke klei bodem. Dat geeft de frisheid aan de wijn.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Ladoix Les Buis, JP Maldant, Franse wijn
Jouw rating