• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Ladoix Les Chaillots, JP Maldant, Franse wijn
Bourgogne
2018

Volle rode wijn van Pinot noir. Wijn van wijnhuis Jean-pierre Maldant uit het dorpje Ladoix-Serrigny, Côte de Beaune. Een klassieke Bourgogne wijn met veel rood fruit en tonen van laurier en peper. Deze Franse wijn komt van de wijngaard Les Chaillots,

Volle rode wijn van Pinot noir. Mooie wijn van wijnhuis Jean-pierre Maldant uit Ladoix-Serrigny, Côte de Beaune. Een klassieke Bourgogne wijn met veel rood fruit en tonen van laurier en peper. Deze wijn komt van de wijngaard Les Chaillots, wat zoiets als klompje aarde of korrel betekent. Dit verwijst naar de bodem. Puur genieten dit!

21.50
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Krachtige en volle Pinot noir wijn. Aroma's van rijp rood fruit en specerijen, klassieke stijl Pinot. Fijne balans van frisheid en zachte tannines. Serveren: 15 °C. Drinken: nu tot 2030.
Lekker bij
Op z'n Frans: agneau, porc, rôti de boeuf, gibiers à plumes, lapin, pâtes et risottos, les oeufs en meurette
Interessant
De wijngaard (lieu-dit) Les Chaillots ligt pal tegen de Grand Cru Le Rognet, in de zuidoost-hoek van de Corton heuvel. De bodem is rijke klei op een mineraalrijke kalksteen onderlaag. Dit geeft de wijn zowel rijkheid als elegantie.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Ladoix Les Chaillots, JP Maldant, Franse wijn
Jouw rating