• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Patrimonio 'Grotte di Sole', Arena
Corsica
2012

Van zijn oudste stokken (gem. 60 jaar) Niellucciu, dé rode druif van Patrimonio, maakt Antoine Arena een indrukwekkende rode wijn. Van een kleine wijngaard in de enige zone op Corsica met een bodem van uitsluitend kalk. Rijping op cement, niet op hout, vaak lang (minimaal 2 jaar). Zeer boeiende, aardse, grootse wijn. Een belevenis.

Absolute topwijn van Corsica! Boeiend, aards, groots. Van Niellucciu druif. Rijping op cement, niet op hout, min. 2 jaar. Rijk en vol, toch ook open door goede zuren en rijpe tannines. Bosfruit en kersen, nat bos, kruiden. Moet je gedronken hebben.

29.95
1
Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Absolute topwijn van Corsica! Boeiend, aards, groots. Biodynamisch, rijping op cement, min. 2 jaar. Ongefilterd, ongeklaard. Rijk en vol, toch ook open door goede zuren en rijpe tannines. Bosfruit en kersen, nat bos, kruiden. Moet je gedronken hebben. Serveren 15-17 °C. Drinken: nu - 2022++
Lekker bij
De open haard, duif, konijn, zwart wild, pasta met truffels, morriles en eekhoorntjesbrood, paté, duif, tournedos, longhaas.
Interessant
De Niellucciu is familie van Sangiovese. De rotsige kalkbodem van Patrimonio en de beste wijnmaker van Corsica geven Nielluciu een uniek karakter. De wijngaard Grotte di Sole -zonnige grot- ligt direct op het zuiden. Arena waakt voor overrijping en plukt vaak wat vroeger om zuren te behouden.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Patrimonio 'Grotte di Sole', Arena
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!