groen vinkje Gratis bezorgd vanaf
12 flessen, CO2 neutraal

groen vinkje Niet goed, geld terug

groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd

Jaartal op foto kan afwijken
Petite Arvine, Dom. de Beudon
Valais
2016

Petite Arvine is een typisch Zwitsere druif. Hij geeft rijke wijn met veel spanning, frisse zuren en mineraliteit. Deze Petite Arvine van Domaine de Beudon uit Fully (wijngebied Valais) is een klasse apart. Onder andere toprestaurant The Jane** in Antwerpen werkt er graag mee. 

Fantastische en spannende, droge biodynamische witte wijn van wijndruif Petite Arvine. hoog uit de bergen in Valais, Zwitserland. De wijngaarden zijn alleen per kabelbaan betreikbaar en liggen op ca. 900 m! Het huis is al sinds 1993 volledig biodynamisch en werkte daar vanaf het begin in 1973 naartoe. Dus lang voordat het hip werd. Pionier en wijnmaker Jacques Granges is helaas in 2016 in zijn wijngaard overleden. Zijn vrouw en kinderen zetten de traditie voort. 

Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
Van 54.50
Nu lekker voor 0.00
per fles
1
Smaak
Zeldzaam lekker. Rijk, bijzonder en spannend. Petite Arvine herken je aan frisse zuren, aroma en smaak van grapefruit, limoen, fijne bitters
Lekker bij
Fondue (naturellement!) maar ook zeevruchten, sushi, kreeft en oesters knappen ervan op.
Interessant
Petite Arvine is een zeldzame druif die je eigenlijk alleen in de Valais vindt in Zwitserland. Het dorpje Fully is de 'hoofdstad' van Petite Arvine. De wijngaarden van Domaine de Beudon liggen op zo'n 900 m en zijn alleen per kabelbaan bereikbaar.
X
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Petite Arvine, Dom. de Beudon
Jouw rating