• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Pinot Blanc Handwerk orange wijn, Gebr. Ludwig
Mosel
2014

Alle hipster sommeliers in Amsterdam willen orange wines. Dat zijn witte wijnen die gemaakt zijn op de manier vanrode wijn. Dus met de druiven bij de vergisting en niet alleen het sap. Verer mag er gewoon lucht bij komen; dus oxidatief gemaakt. Dit laatste kan de wijn een (lichte) sherrytoon geven. De wijn zelf is vaak donker geel of oranje, vandaar orange wine. Sommige zijn echt te zuur en ondrinkbaar en nog duur ook. Deze is juist een mooi voorbeeld van hoe het ook kan. 

Omdaat de wijn oxidatief gemaakt is, is hij al helemaal stabiel en hoef je geen of nauwelijks sullfiet toe te voegen. Ook is deze wijn vegan.

Gemaakt van Pinot blanc oftewel Weissburgunder door Thoams Ludwig uit Thörnich aan de Moezel in Duitsland. Droge witte wijn.

Thomas Ludwig maakt sinds kort ook orange wine. Dus witte wijn gemaakt zoals rode wijn, met de druiven bij de vergisting en oxidatief. Dit geeft meer kleur (oranje) en ook wat tannines. Toch is dit heel drinkbaar en niet te funky. Droge witte wijn van Pinot blanc aka Weissburgunder. Het ontdekken waard!

Van 18.50
Nu lekker voor 16.50
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Fijne zachte geuren van noten en wat honing, mini sherry toontje. Zachte volle smaak, met lichte zuren en bittertjes. Prima wijn om orange wine te leren kennen. Serveren: 10-12 °C. Drinken: nu tot 2022.
Lekker bij
Carpaccio, zowel van vlees als vis als groenten. Salades. Schaal- en schelpdieren.
Interessant
Orange wine is witte wijn gemaakt zoals rode wijn: met de druiven erbij dus. En meestal ook oxidatief, dus er kan lucht bij. Dit stabiliseert de wijn maar je moet oppassen dat het geen azijn wordt (vinaigre = zure wijn).
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Pinot Blanc Handwerk orange wijn, Gebr. Ludwig
Jouw rating