• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Rosé, Clos Canarelli, Figari biodyn
Corsica
2016

Yves Canarelli hoort met Antoine Arena en Comte Abbatucci tot de absolute top van Corsica. Menig topsommelier is lyrisch over deze Corsicaanse wijnmakers. Canarelli nam het familiebedrijf over in de jaren 90. Hij stapte over naar biologisch en biodynamisch wijn maken. Ook bracht hij oude druivenrassen terug met verbluffend resutltaat. De kelder is hypermodern met temperatuurgecontroleerde rvs-tanks maar ook eiken barriques, foeders en -nu weer hip- betonnen eieren en amfora's.

Canarelli bruist van de energie en doet alles om topkwaliteit te halen. En dat proef je, ook in deze magisrale rosé van Niellucciu, Sciaccarellu en GrenacheGrote finesse, zeer veel smaken en laagjes, prachtige balans. Zeer complex en uiterst elegant - zoals Pibarnon en Tempier. Grootse rosé!

Rosé wijn, zo kan het ook! Yves Canarelli werkt biologisch en biodynamisch en streeft naar de hoogste kwaliteit. Dat proef je in deze magistrlale rosé wijn uit het zuiden van Corsica: wijngebied Figari. Vol, rijk, zacht, fijne besjes, wat rook, zeer smaakvol en geliefd bij topsommeliers. Pure verwennerij.

26.95
1
Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Zeer veel geuren en gelaagde smaken van besjes, wat rook, viooltjes. Enorme rijkdom en diepgang. De beste rosé van Corsica, niveau Tempier. Serveren: 10-12 C. Drinken: nu tot 2021.
Lekker bij
Alles uit de zee, salades
Interessant
Yves Canarelli hoort bij de absolute top wijnmakers van Corsica. Deze Rosé is van lokale druiven Niellucciu, Sciaccarellu en Grenache.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Rosé, Clos Canarelli, Figari biodyn
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!