groen vinkje Gratis bezorgd vanaf
12 flessen, CO2 neutraal

groen vinkje Niet goed, geld terug

groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd

Jaartal op foto kan afwijken
Roter Veltliner Steinberg Ecker
Wagram
2015

Roter Veltliner is een bijzondere witte druif die je vrijwel alleen in hwijngebied Wagram vindt, in Oostenrijk. De Roter Veltliner Steinberg van Ecker is echt een belevenis, een top wijn met veel spanning, mineraliteit en het bekende Veltliner pepertje. Rijpe appel, peer, wat amandel en dan die spanning van fijne zuren en stenigheid. Rijke wijn, bijzonder.

Spannende droge witte wijn van de wijndruif Roter Veltliner uit de Wagram, Oostenrijk. Volle rijke wijn met veel spanning, smaak en mineraliteit. Wijnmaker is Bernhard Ecker, jong aanstormend talent.

Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
22.95
per fles
1
Smaak
Waanzinnige wijn! Roter Veltliner geeft prachtige mineraliteit, dit is een bek vol wijn. Rijpe appel, peer, wat amandel en dan die spanning van fijne zuren en stenigheid en het bekende Veltliner pepertje. Rijke wijn, bijzonder. 92 Falstaff, Vinaria tip. Serveren rond 12 C. Drinken: nu tot 2022.
Lekker bij
Fijne witvis zoals heilbot en tong, rog en zeewolf, kort gebakken of gepocheerd met lichtzure sauzen. Elzasser Sauerkraut, fazant en patrijs, gans, eend geconfijt of gebraden.
Interessant
Falstaff geeft 92 uit 100 punten. Vinaria Tipp. Roter Veltliner is een oerdruif die je eigenlijk alleen in de Wagram tegenkomt. Is dus geen familie van de wijndruif Grüner Veltliner alhoewel er wel degelijk smaakovereenkomsten zijn zoals het pepertje.
X
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Roter Veltliner Steinberg Ecker
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!