groen vinkje Gratis bezorgd vanaf
12 flessen, CO2 neutraal

groen vinkje Niet goed, geld terug

groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd

Jaartal op foto kan afwijken
Rufete, Viñas del Cámbrico biodyn
Salamanca
2005

De Rufete druif is typisch voor de kleine DO Salamanca in Spanje. De gedreven wijnmakers van wijnhuis Viñas del Cámbrico maken er o.a. bij het toonaangevende wijntijdschrift Decanter al furore mee. Biodynamisch gemaakte wijn, geschikt voor vegan. Bijzonder smaken van bloemen, rood fruit en frisse zuren.

Rufete is een totaal onbekende druif maar binnen kleine kring is de opmars begonnen. De Rufete druif is typisch voor de kleine DO Salamanca in Spanje. De gedreven wijnmakers van wijnhuis Viñas del Cámbrico maken er o.a. bij het toonaangevende wijntijdschrift Decanter al furore mee. 

Deze droge rode wijn van Rufete (aka Tinta Pinheira) is vrij licht van tint, vergelijkbaar met Pinot Noir. Maar net als bij Nebbiolo zijn de tannines stevig als de wijn jong is. Hij oudert fantastisch en dat is bij de deze wijn uit 2005 goed te proeven. Intense aroma's van rood fruit en bloemen. Complex en harmonieus, intens maar elegant. Tonen van laurier en drop, framboos en braam. Mooie balans, lange finale. Karaferen. 

Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
49.95
per fles
1
Smaak
Droge rode wijn van Rufete. Intense aroma's van rood fruit en bloemen. Complex en harmonieus, intens maar elegant. Tonen van laurier en drop, framboos en braam. Mooie balans, lange finale. Karafferen. Serveren rond 15 C. Drinken: nu tot 2025+
Lekker bij
Gebraden gerechten, roodwild, eend, fazant, konijn, kwartel, paté's, paddenstoelen.
Interessant
Rufete komt voor in de noordelijke grensstreek tussen Portugal en Spanje. Ook wel bekend als Tinta Pinheira. Rufete rijpt vroeg en vraagt secuur werken van de wijnmaker.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Rufete, Viñas del Cámbrico biodyn
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!