• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Santenay Beauregard 1er Cru, Borgeot, Franse wijn
Bourgogne
2020

De broers Pascal en Laurent Borgeot, 4e generatie, beheren het familiedomein uit 1903 in Remigny. Vlakbij Chassagne-Montrachet en Santenay waar de broers ook belangrijke percelen hebben. Borgeot heeft indrukwekkende appellations. Totaal 23 hectare, gelijk verdeeld over witte en rode wijnen. Het wijngoed geldt als een van de meest gerespecteerde in de Côte de Beaune.  Nazaten van bekende producenten lopen vaak stage bij Borgeot.

De meeste wijnstokken zijn 30 jaar of ouder zoals in Santenay 'Les Gravières' en Santenay 'Vieilles Vignes' (>50 jaar). Al meer dan 20 jaar alleen organische mest en de bodem wordt bewerkt om microbacteriologische activiteit te optimaliseren. De opbrengst wordt bewust beperkt. 

De gebroeders Borgeot, Pascal en Laurent, hebben een geweldige 'touch' met Chardonnay en produceren klassieke en karakteristieke village- en premier cru-wijnen in de 'gouden driehoek' van de Bourgogne: Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet en Meursault. Maar Santenay is hun thuisbasis en de wijnen van daar en de zuidelijker gelegen Côtes Chalonnaise zijn parels, die zeker het ontdekken waard zijn.

Santenay Beauregard 1er Cru, rode Franse wijn van Pinot noir. Brede stijl met fijne frisheid en mooi rood en zwart fruit. Deze wijn heeft 16 maanden op hout gerijpt en nog 16 maanden op fles. Biologische wijn van wjnhuis Borgeot waar de broers Pascal en Laurent de 4 generatie vormen. Ontdek ook de andere rode en witte wijnen van Borgeot.

28.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Pinot noir met kenmerkend fijn rood fruit, besjes en aarbei, aards, zachte tannines, goede lengte. Serveren: 15 C. Drinken: nu tot 2028.
Lekker bij
Paddestoelen, roodwild, eend, lam (gebraiseerd), patés, époisses.
Interessant
Borgeot heeft indrukwekkende appellations. Totaal 23 hectare, gelijk verdeeld over witte en rode wijnen. Het wijngoed geldt als een van de meest gerespecteerde in de Côte de Beaune. Nazaten van bekende producenten lopen vaak stage bij Borgeot.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Santenay Beauregard 1er Cru, Borgeot, Franse wijn
Jouw rating