• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Sauvignon blanc orange, Gebr. Ludwig, Duitse wijn
Mosel
2015

Oranje wijn, orange wine, steeds meer sommeliers werken ermee. Orange wine is witte wijn gemaakt zoals rode wijn; met de druiven tijdens de vergisting erbij. Dit geeft meer kleur (soms diep oranje) en ook wat tannines. De wijnen zijn ook droger hierdoor en met meer bitters. De goede zijn echt goed maar er is ook veel azijn helaas. Deze oranje wijn is prima gelukt en nog heel herkenbaar als Sauvignon blanc.

Interessante orange wijn van Sauvignon blanc van Thomas Ludwig uit de Mosel. Droge witte wijn uit Duitsland. Herkenbaar als Sauvignon blanc maar ook echt orange wine met oxidatieve tonen van noten en wat sherry. Mooi droog ook. Proberen! Witte wijn uit Duitsland.

Van 18.50
Nu lekker voor 16.50
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Duidelijk Sauvignon blanc meer met mooie oxidatieve tonen (noten, sherry) en sinasappelzest. Fijne zuren en bittertjes, lichte tannines. Mooi! Serveren: 10-12 °C. Drinken: nu tot 2027.
Lekker bij
Vleeswaren, pasta's met gegrilde groenten of vongole, mossels, salades
Interessant
Orange wine is steeds hipper aan het worden. Het is witte wijn gemaakt zoals de Grieken, Romeinen en Armeniërs dat deden: in grote amforen of quevri's waar de lucht gewoon bij kan. Dit geeft (lichte) sherrytonen die de wijn zeer interessant kunnen maken.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Sauvignon blanc orange, Gebr. Ludwig, Duitse wijn
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!