• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Silvaner 1e Lage Kalb, Wirsching, wijn wit 0,375l
Franken
2019

Silvaner. Witte wijn uit Franken. Hans Wirsching is een koning met wijnen van de Silvaner druif. Deze 1e Lage - premier cru -  Kalb is erg lekker. Frisromig met licht fruit van peer en appel, mooi droog, wat vlier en citrus. Sappig en soepel. Flesje is zo leeg! Hans Wirsching is lid van de VDP en de famile maakt al 14 generaties wijn in Iphofen in Franken. De Bocksbeutel is de naam van de fles, typisch voor wijngebied Franken.

Silvaner, witte wijn, Duitse wijn. Hans Wirsching heeft grote naam gemaakt met zijn Silvaner wijnen. Dit is de Premier Cru - 1e Lage - Kalb in een schattig half Bocksbeuteltje. Frisfruitig, droog, met peert, vlier en citrus. Sappig, mineraal en met een prachtige balans. Frankenwijn. Flesje is zo leeg!

8.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Sappig, toets van hooi en tropisch fruit, veel spanning.

Scheurebe; typische geur voor deze druif, uitgesproken, licht parfumé, mooie zuurgraad, sappig, toets van hooi en honingdropjes, veel spanning, licht aardse impressie, goed verteerbaar, elegante stijl, veel lengte met bittertje en pepertje.

(Aanbevolen op 2020-03-26 16:22:07 door Proefschrift)

Zeer zuivere Scheurebe van tophuis Wirsching. De smaak is best dik met frisse tonen en een goede body. De afdronk is mooi lang.

Kleur: de kleur van deze witte wijn is fonkelend en lichtgoud. In de rand medium vol, fonkelend en helder. Neus: deze VDP Gutswein is droog gemaakt. Je merkt dat gelijk in de neus. De neus is enorm zuiver met groene appel, rijpe peer, wit fruit en wat stuivend grassig. De neus is diep en best vol en later meer complexer. Smaak: in de smaak van deze wijn uit Franken is het veel verfijnder. De smaak heeft een romige rijke ondertoon met wat groene en gele appel, peer en wat floraal. De smaak is best dik met frisse tonen en een goede body. De afdronk is mooi lang. Mijn eindoordeel over de Scheurebe van Hans Wirsching: Deze witte wijn is een prachtig exemplaar. Op de eerste plaats is deze wijn zeer zuiver. In de neus vind ik de witte wijn zeer mooi. Door de ronde rijke smaak komt hij verfijnder en dikker over zonder aan frisheid in te boeten.

(Aanbevolen op 2019-05-30 15:37:26 door Wijngekken)

Smaak
Heerlijke wijn van de Scheurebe druif. Stuivend aroma van grapefruit, perzik en citrus. In de smaak ook vlier. Zacht en soepel, glijdt zo naar binnen. Serveren: 11 °C. Drinken: nu tot 2021.
Lekker bij
Visje, salades met fruit, kip, niçoise of ceasar salad, quiches en licht kruidige Aziatische gerechten.
Interessant
Scheurebe is een kruising van Riesling en Silvaner. In 1916 ontwikkeld door onderzoeker en wijnboer Georg Scheu om een 'betere' Silvaner te krijgen. In Oostenrijk heet hij Sämling 88 (zaailing 88).
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Silvaner 1e Lage Kalb, Wirsching, wijn wit 0,375l
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!