• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Handwerk Spätburgunder Bertram-Baltes, rode wijn
Ahr
2018

Handwerk Spätburgunder van Julia Bertram-Baltes is een geweldig mooie rode natuurwijn. De Bertram-Baltes Handwerk Spätburgunder (Pinot noir) is een en al finesse, balans en elegantie. En dan is dit nog maar de basis rode wijn van toptalenten Julia Bertram en Benedikt Baltes. Niet de goedkoopste, maar missschien wel de beste Ahr wijn die je kunt kopen voor dit geld. Heerlijk bosfruit, aardsheid, laurier, fijne zuren, top balans. Duitse rode wijn uit wijngebied Ahr. Spontane vergisting, rijping op groot hout, ongefilterd en ongeklaard op fles. Vanaf 2020 biologisch.

De beste wijn uit de Ahr kopen? Julia Bertram is een toptalent! Handwerk Spätburgunder is haar basis rode wijn en al bizar goed. Pure finesse, elegantie en genot. Zo hoort Spätburgunder te zijn! Duitse rode wijn uit de Ahr van Pinot noir. Spontaan vergist, gerijpt op groot hout, ongefilterd. Van wijnhuis Bertram-Baltes.

Julia Bertram en Benedikt Baltes waren los van elkaar al rijzende sterren op het Duitse en internationale wijntoneel. Samen is dit wijnmakerskoppel gewoon niet meer te stoppen. Ze maken adembenemend mooie, karaktervolle en pure Spätburgunders van steile wijngaarden langs de Ahr.s Ze hebben stokken in de beste Lagen (Grosses Gewächs niveau zoals Goldkaul, Hardtberg, Rosenthal, Pfarrwingert, Trotzenberg en Mönchberg.
DeHandwerk Spätburgunder is de charmante instapper van Bertram-Baltes. De druiven komenvan jongere stokken uit de ALgen Hardtberg en Pfarrwingert. Julia Bertram en Benedikt Baltes maken wijnen die de unieke terroirs met vooral leisteen, en besteden dus veel aandacht aan de wijngaard. In de kelder doen ze juist zo min mogelijk.

16.75
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Spatburgunder, vol en fris tegelijk. Rijk. Bosfruit, mos, aardsheid, aardbei. Fijne frisheid en mooie balans en structuur. Top! Serveren: 14 C. Drinken: nu tot 2026.
Lekker bij
Paté's, eend, kruidige groentengerechten, duif, paddestoelen, sukade, stoofvlees
Interessant
Julia Bertram begon als Wijnkoningin van Duitsland. Nu heeft ze in alle beste Lagen van de Ahr wat hectaren en maakt met haar man Benedikt Baltes wonderschone wijn van Spätburgunder. Eenmalige klasse.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Handwerk Spätburgunder Bertram-Baltes, rode wijn
Jouw rating