• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Grüner Veltliner Furth, Malat, wijn uit Oostenrijk
Kremstal
2018

Wijnmaker Michael Malat behoort volgens Falstaff tot de top wijnhuizen uit Kremstal in wijnland Oostenrijk. Hij is al gekroond tot wijnmaker van het jaar in 2018. Zijn specialiteit is witte wijn van Grüner Veltliner en Riesling. Hij maakt ook rood, zoals Zweigelt en Pinot Noir. Jonge wijnmaker om in de gaten te houden! De wijngaarden liggen rond Palt, aan de 'overkant' op de grens van Wachau en Kremstal. Het merendeel van de wijnen heeft Kremstal DAC als appellatie, de rest valt onder Wachau DAC.

Witte wijn uit Oostenrijk. Michael Malat is een van de top wijnhuizen uit Kremstal in Oostenrijk. Zijn Grüner Veltliners zijn van wereldklasse. Dit is de 'instapper' en die is al geweldig lekker! Zacht met pit, kruidig met een lange afdronk. GruVy ;-)

11.95
1
Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Frisrond met peer en meloen, natte stenen, kruidig ook, pepertje, spanning, lange afdronk. Serveren: 12 C. Drinken: nu tot 2022.
Lekker bij
Salades, pasta's, vis, gevogelte, charcuterie
Interessant
Malat zit op de grens van Wachau en Kremstal, in Palt. DAt ligt aan de 'overkant' van de Donau en kent zijn eigen terroirs. De meeste wijngaarden vallen onder Kremstal DAC, de rest onde Wachau DAC.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Grüner Veltliner Furth, Malat, wijn uit Oostenrijk
Jouw rating