• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Grüner Veltliner Elementar, Zillinger biod.
Weinviertel
2015

Elementar, de naam van deze wijn zegt het al. Dit is de essentie van grote Grüner Veltliner. Kan zich makkelijk meten met de grote namen uit de Wachau zoals Knoll en Pichler. Droge witte wijn uit het Weinviertel in Niederösterreich, tegen de grens met Slowakije aan. Herbert Zillinger is snel een grote naam aan het worden in wijnland Oostenrijk. Master of Wine Jancis Robinson is groot fan van zijn wijnen. van Grüner Veltliner en Traminer.

Droge witte wijn uit Oostenrijk. Biodynamische wijn. Bijzondere Grüner Veltliner van wijntovenaar Herbert Zillinger. Zeer rijk en vol. De wijn heet Elementar en is voor Zillinger de top van wat hij vindt dat Grüner Veltliner moet zijn. Grote biodynamsiche wijn uit het Weinviertel.

39.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Bizar mooie droge Grüner Veltliner. Biodynamsische wijn. Spanning, sensatie! Vol en rond, tegelijk spanning door mineraliteit, zuren en bitters. Rijke smaken: peer, meloen, kruiden, natte stenen en bos. Complex. Serveren: 12 C. Drinken: nu - 2030+.
Lekker bij
Witvis zoals zeebaars, corvina, kabeljauw. Tong en tarbot, krab en kreeft. Aziatische keuken.
Interessant
De beroemde wijnschrijfster en Master of Wine Jancis Robinson is idolaat van dit wijnhuis. En terecht; Herbert Zillinger en zijn vrouw Carmen zijn tot het uiterste gedreven en toch nog hele aardige mensen.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Grüner Veltliner Elementar, Zillinger biod.
Jouw rating