• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Roter Veltliner, Ecker, witte wijn uit Oostenrijk
Wagram
2019

Oostenrijkse wijn. Ja, er is ook Roter Veltliner maar het is een witte wijn. Nog iets mineraliger en pittiger dan Grüner Veltliner. Deze van Ecker is eh... lekker! Unieke druif, oeroud en typisch voor wijngebied Wagram in Oostenrijk.

Wijn uit Oostenrijk. Droge witte wijn van Ecker - Eckhof uit Wagram (Donauland) in Oostenrijk. De wijndruif Roter Veltliner is nog niet zo bekend, maar wel een oeroud ras en een absolute aanrader. Spannende wijn. Gewoon proberen!

Van 12.95
Nu lekker voor 11.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Droge witte wijn uit Oostenrijk. Nog niet zo bekend, maar absolute aanrader: Roter Veltliner. Unieke wijndruif uit de Wagram. De Roter Veltliner van Ecker is lekker sappig, kruidig met peer en Rheine-claude pruimen en prachtige mineraliteit. Serveren: 10 °C. Kleur: lichtgeel. Drinken: nu tot 2020.
Lekker bij
Frisse en kruidige salades, kip, carpaccio, witvis, artisjok, asperges, sauzen met een licht zuurtje.
Interessant
Falstaff 88 punten. Roter Veltliner is uniek voor de Wagram in Oostenrijk en een zeer oud ras. Gevoelig tiepje dat veel aandacht nodig heeft. Geen familie van de bekendere Grüner Veltliner. Het wijngebied Wagram ligt ca. 50 km noordwestelijk van Wenen en is sterk in opkomst. De familie Ecker is al 300 jaar actief in de Oostenrijkse wijnbouw.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Roter Veltliner, Ecker, witte wijn uit Oostenrijk
Jouw rating