groen vinkje Gratis bezorgd vanaf
12 flessen, CO2 neutraal

groen vinkje Niet goed, geld terug

groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd

Jaartal op foto kan afwijken
Thörnicher Riesling trocken, Gebr. Ludwig
Mosel
2016

Loepzuivere droge Riesling uit de Mittelmosel. Mooi zacht appelfruit, typische Riesling frisheid, lange afdronk. Aanbevolen door niemand minder dan Hugh Johnson.

Loepzuivere droge Duitse Riesling van de Gebr. Ludwig uit de Mittelmosel. Mooi zacht appelfruit, typische Riesling-frisheid, lange afdronk. Aanbevolen door niemand minder dan Hugh Johnson. Top voor de prijs!

Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
Van 12.45
Nu lekker voor 11.45
per fles
1
Smaak
Loepzuivere droge Riesling uit Thörnich, Mittelmosel. Aanbevolen door niemand minder dan de wereldberoemde wijnkenner Hugh Johnson. Mooi zacht en rijp appelfruit, typische Riesling-frisheid met ragfijne zuren, lange afdronk. Heerlijk knisperende wijn en mooi voorbeeld van hoe lekker Riesling kan zijn. Serveren op 11 C. Drinken: nu tot tenminste 2020.
Lekker bij
Lichtere vleesgerechten en gevogelte, witvis met lichte (citroen)saus, middelsterke kazen, charcuterie, Oosterse keuken.
Interessant
Thörnich ligt op zo'n typische Moselschleife, een vlakker stuk in een binnenbocht van de kronkelende Moezel. Ertegenover ligt de Thörnicher Ritsch (van Rutsch=glij) een zg. Steillage, dus een hele steile helling met leisteenbodem. De wijnen van Gebr. Ludwig komen van beide zijden van de rivier. Een groot deel van de wijnstokken is niet geënt op een onderstok maar 'Wurzelecht'. Dat zie je niet veel hier. Ludwig is lid van de exclusieve Bernkasteller Ring, de club van top wijnproducenten in wijngebied Mosel, Saar en Ruwer.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Thörnicher Riesling trocken, Gebr. Ludwig
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!