• groen vinkje Gratis bezorgd in NL vanaf € 95,-, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Tibouren cuvée rouge, Clos Cibonne, Franse wijn
Provence
2020

Zeer elegante droge rode wijn van 100% Tibouren en dat zie je zelden. Cult wijn! Mooi spel van vele smaken: kruidig, besjes, rijk en vol en tegelijk licht. Franse wijn uit de Provence. Tibouren stamt uit Mesopotamië en is via de Grieken in Italië en via de Romeinen in de Provence beland. Tibouren was bijna uitgestorven is en door Clos Cibonne gered. Gelukkig maar want dit is een prachtige en voor de Provence verrassend elegante rode wijn!

Unieke droge rode wijn van 100% Tibouren wijndruiven. Franse wijn uit de Provence. Mooi spel van vele smaken: kruidig, besjes, rijk en vol en tegelijk licht. Tibouren was bijna verdwenen. Cult wijnhuis Clos Cibonne heeft de druif gered. Geliefde wijn bij sterrenrestaurants. Rode wijn uit Frankrijk.

24.95
1
Lees aanbevelingen
Schrijf een proefnotitie
X
Smaak
Elegante, volle rode wijn met kruidigheid, besjes en kersenm chocola en een pepertje. Zachte tannines, bijzonder mooie wijn. Serveren: 14 C. Drinken: nu tot 2030.
Lekker bij
Kruidige gerechten, stoofvlees, coq-au-vin, ossehaas, wild.
Interessant
De naam Tibouren verwijst naar de Tiber, de rivier die door Rome stroomt. Via de Romeinen (Caesar) is Tibouren in de Provence beland. De druif was bijna uitgestoreven. Todat Clos Cibonne er weer mee ging werken. Nu is het een lieveling van topsommeliers.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Tibouren cuvée rouge, Clos Cibonne, Franse wijn
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!