groen vinkje Gratis bezorgd vanaf
12 flessen, CO2 neutraal

groen vinkje Niet goed, geld terug

groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd

Jaartal op foto kan afwijken
Vermentinu, Terra Nostra
Corsica
2016

Dit is nou Corsicaans wit! Wijn van de Vermentino druif (in Corsica zeggen ze Vermentinu). Frisse stijl met rijp fruit, citrus en -heel mooi- jasmijn. Veel smaak en laag in alcohol (11,5%). Heerlijk als apéritief, bij kruidige vis, salades. Van wijnhuis Terra Nostra.

Wijn van de Vermentino druif (in Corsica zeggen ze Vermentinu). Frisse stijl met rijp fruit, citrus en -heel mooi- jasmijn. Veel smaak, rond en laag in alcohol (11,5%).

Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
11.75
per fles
1
Smaak
Dit is nou Corsicaans wit! Wijn van de Vermentino druif (in Corsica zeggen ze Vermentinu). Frisse stijl met rijp fruit, citrus en -heel mooi- jasmijn. Veel smaak, rond en laag in alcohol (11,5%). Serveren: 11 °C (niet te koud). Drinken: nu tot 2018+.
Lekker bij
De borrel of als aperitief. Pasta met vis en schelpdieren uit de Middellandse Zee: sardientjes, mul, barbunia, inktvis, vongole, etc. Salades met kip of lichtgerookte forel.
Interessant
Vermentinu heet op het vasteland Vermentino. De druif geeft hier een eigen stijl wijn met vaak meer diepte en rijkheid. Terra Nostra wordt gemaakt door de Vignerons Corsicans, een uitstekende wijn coöperatie uit Borgo, in het noordoosten van Corsica.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Vermentinu, Terra Nostra
Jouw rating