• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Viognier Alexandra, Frankrijk
Languedoc
2016

Zeg je Viognier dan zeg je Condrieu en dan zeg je ook prijzige wijn. Viognier geeft werkelijk prachtige wijn met spanning ne mineraliteit naast vol rijp perzikfruit en nog veel meer. Dus ben je blij als je een goedkopere en toch goede Viognier hebt gevonden. De Viognier Alexandra is prima droge Franse witte wijn; rond, rijpe perzik, fris, alles zit op z'n plek. Van een kleine maar fijne coöperatie uit de Languedoc.

Viognier is vooral bekend uit Condrieu in de Noord-Rhône waar hij prachtige wijn geeft. Met een hoog prijskaartje. Goedkopere versies uit andere streken zijn vaak maar matig. Dus zijn we heel blij met deze Viognier Alexandra, Heerlijk vol, met perzik, bloesem en honingtonen en een perfecte zachte frisheid. Op z'n Haags: lekkah!

8.95
1
Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Volle en rijke wijn van Viognier. Kenmerkende aroma's en smaken van rijpe perzik, bloesem, honingtonen en een mooie zachte frisheid. Ook wat spanning en mineraliteit. Lekker! Servern rond 11 °C. Drinken: nu tot 2020
Lekker bij
Salades, witvis zoals kabeljauw, zeebaars, pasta met inktvis of vongole, kip en varkensvlees.
Interessant
Rond 1965 werd er in Condrieu nog maar 19900 l Viognier gemaakt, de druif was bijna uitgestorven. Nu is het een van druiven voor top witte wijn.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Viognier Alexandra, Frankrijk
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!