• groen vinkje Gratis bezorgd vanaf 12 flessen, CO2 neutraal
  • groen vinkje Vrijwel alle wijnen zijn vegan
  • groen vinkje Kies zelf bezorgdag en -tijd
  • groen vinkje Niet goed, geld terug
Jaartal op foto kan afwijken
Rufete, Viñas del Cámbrico biodyn
Salamanca
2005

Rufete is een wijndruif die typisch is voor de kleine DO Salamanca in Spanje. De wijnmakers van wijnhuis Viñas del Cámbrico maken er o.a. bij het toonaangevende wijntijdschrift Decanter al furore mee. Biodynamisch gemaakte wijn, geschikt voor vegan. Bijzonder smaken van bloemen, rood fruit en frisse zuren.

Rufete uit Salamanca: totaal onbekende druif maar binnen kleine kring van topsommeliers is de opmars begonnen. De gedreven wijnmakers van wijnhuis Viñas del Cámbrico maken er o.a. bij het toonaangevende wijntijdschrift Decanter al furore mee. Biodynamisch gemaakte wijn, vegan. Bijzondere smaken van bloemen, rood fruit en frisse zuren.

49.95
1
Lees aanbevelingen | Schrijf een proefnotitie
Delen
Smaak
Droge rode wijn van Rufete. Intense aroma's van rood fruit en bloemen. Complex en harmonieus, intens maar elegant. Tonen van laurier en drop, framboos en braam. Mooie balans, lange finale. Karaferen. Serveren rond 15 C. Drinken: nu tot 2025+
Lekker bij
Gebraden gerechten, roodwild, eend, fazant, konijn, kwartel, paté's, paddenstoelen.
Interessant
Rufete komt voor in de noordelijke grensstreek tussen Portugal en Spanje. Ook wel bekend als Tinta Pinheira. Rufete rijpt vroeg en vraagt secuur werken van de wijnmaker.
X
Schrijf je eigen review

Please verify reCAPTCHA. We use reCAPTCHA to protects from spam and abuse.

Je reviewed:Rufete, Viñas del Cámbrico biodyn
Jouw rating
We vonden andere producten die je misschien leuk vindt!